20. January 2018.

Protivimo se najavi ukidanja dopisništva HRT-a u Požegi

Na osnovu najave o ukidanju dopisništva HRT-a u jedanaest županijskih središta, među kojima je i Požega, kao predsjednik Podružnice Požeško-slavonske županije Hrvatskih laburista-Stranke rada izražavam protivljenje najavi ukidanja dopisništva HRT-a jer smatram da bi time naši sugrađani i stanovnici naše županije bili dovedeni u neravnopravan položaj.

Smatram da Uprava HRT-a krši Zakon o HRT-u, ali i obveze koje smo preuzeli ulaskom Hrvatske u EU. Javni mediji koji se financiraju najvećim dijelom javnim novcem, imaju obveze prema građanima i ni na koji način se ne mogu i ne smiju postaviti u položaj da im organizaciju diktira profitabilnost.

Građani diljem Hrvatske već niz godina osjećaju podjelu Hrvatske na Zagreb i donekle ostale veće gradove i na onu ostalu Hrvatsku, od koje svi pomalo dižu ruke. Ovakav potez HRT-a daje im za pravo kada sebe doživljavaju građanima drugog reda, ali ne kada su u pitanju njihove obveze.

HRT pretplatu moraju plaćati iako neće imati mogućnosti vidjeti što se dešava u njihovoj županiji. Mjere štednje i racionalizacije troškova sigurno treba provoditi, ali nikako na ovakav naćin.

Dopisništva su komparativna prednost HRT-a i umjesto da ih se jača i da doznajemo što ima novo u cijeloj Hrvatskoj, mi često brojimo svaku pahuljicu snijega koja padne na zagrebački asfalt.

Davor Bošnjak, predsjednik podružnice Požeško-slavonske županije

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*